Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Før helgen var det berammet hovedforhandling i Oslo tingrett, hvor en varetektinnsatt utlending var tiltalt for grov narkotikakriminalitet

På bakgrunn av en ukjent svikt hos Oslo politidistrikt (Oslo PD), kom aldri utlendingen til sal 519 i Oslo tinghus. Hovedforhandlingen måtte derfor utsettes.

Det bemerkes at utlendingen hadde erkjent straffeskyld for narkotikaforholdene, og samtykket til en tilståelsespådømmelse.

annonse

Utlendingen er svensk statsborger med somalisk bakgrunn. Han har oppholdt seg i Norge siden 2018.

I mai 2020 ble utlendingen pågrepet av politiet og siktet for drapsforsøk. Han har siden sittet varetektsfengslet.

Grunnet politiets «fremstillingstabbe», måtte påtalemyndigheten lørdag 5. september 2020 igjen be om rettens kjennelse for fortsatt fengsling inntil fire uker.

annonse

Les også: Hvilken planet har den nye Kripos-sjefen vært på de siste 20 årene?

Politiadvokaten opplyste retten at det ikke vil bli berammet ny hovedforhandling angående narkotikaforbrytelsene, da disse lovbruddene ønskes nå pådømt sammen med saken om drapsforsøk når den skal behandles av retten.

Etterforskningen av drapsforsøkssaken er så å si ferdig, i og med at politiet kun venter på den rettsmedisinske erklæringen. Deretter vil sakskomplekset bli sendt til statsadvokaten. Politiet vil fremover anmode retten om at utlendingen holdes fengslet frem til hovedforhandlingen i drapsforsøkssaken, som vil bli forsøkt gjennomført rundt årsskiftet.

Retten tok påtalemyndighetens begjæring til følge, og satt fengslingsfristen til fire uker.

Utlendingen anket kjennelsen, hvorpå forsvareren meddelte at et støtteskriv til anken vil bli sendt til Borgarting lagmannsrett mandag 7. september 2020.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon