Tegning som viser aktor, statsadvokat Marit Formo og tiltalte, Laila Anita Bertheussen under rettssaken i Oslo tingrett tirsdag. Bak til høyre sitter Bertheussens forsvarer, advokat John Christian Elden. Tegning: Egil Nyhus / NTB scanpix
annonse
annonse

Laila Anita Bertheussen startet sin forklaring som tiltalt i retten med å si at hun er fornærmet i saken, og hun kritiserte PST for etterforskningen.

– Kan hende PST har glemt det, men jeg er fornærmet i denne saken, sa 55-årige Bertheussen i Oslo tingrett onsdag morgen.

Bertheussen startet sin forklaring i retten med at hun inngående fortalte retten om oppveksten sin, hvordan hun på 1990-tallet møtte Frp-politikeren Tor Mikkel Wara og om et komplisert sykdomsbilde som har preget livet hennes de siste årene. Og hun fortalte retten hvordan hun i alle år har vært svært opptatt av å holde privatlivet sitt privat.

annonse

Etter at Black Box teater i november 2018 satte opp teaterstykket «Ways of Seeing», hvor fasaden på huset til Bertheussen og Wara var blitt vist, var det imidlertid slutt på anonymiteten. Opprørt over stykket og over reaksjonene på at hun hadde filmet forestillingen, skrev Bertheussen en kronikk i VG, og hun politianmeldte teateret.

– Jeg var ferdig med teateret, og jeg hadde skrevet min kronikk og hadde anmeldt dem. Men teateret var ikke ferdig med meg, sa Bertheussen.

På den andre dagen i rettssaken mot Laila Anita Bertheussen, skal den tiltalte selv forklare seg.

annonse

Hele dagen er satt av til 55-åringens forklaring generelt. I retten tirsdag ble hun bare bedt om å oppgi personalia til tingrettsdommer Yngvild Thue og spurt om hvordan hun stilte seg til tiltalepunktene.

Etter å ha svart nei på samtlige 15 punkter, fulgte Bertheussen nøye med på enkelte av bildene knyttet til saken som ble vist i retten og skrev innimellom på en Ipad.

55-åringen hadde med seg en stressball hun klemte på, hun gned seg i hendene, valgte å stå hele rettsdagen og vugget sakte fram og tilbake.

Noen meter bak henne sitter samboeren, tidligere justisminister Tor Mikkel Wara.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon