SIAN-leder Lars Thorsen ble angrepet og pågrepet etter å ha brent Koranen i Kristiansand i 2019. Foto: Skjermbilde Youtube.
annonse
annonse

Politiet forbereder seg på SIAN-markering i Hamar sentrum lørdag.

Det har vært mye oppmerksomhet rundt Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) de siste ukene.

Det hele startet under en markering i Bergen i forrige måned der SIAN-leder Lars Thorsen ble angrepet og slått så blodet sprutet av rasende motdemonstranter.

annonse

Uken etter ble SIANs nestleder Anna Bråten angrepet av en mann og sparket i bakken da hun rev ut sider av koranen. Flere menn med innvandrerbakgrunn gikk også løs på politiet i Oslos gater. Noen hoppet opp på politibilene uten å bli arrestert.

Oppretter straffesaker

Førstkommende lørdag er det Østre Torg i Hamar som er neste stopp for SIAN. Politiet i Innlandet sier i et intervju med NRK at «alle som vil inn på Østre Torg blir kroppsvisitert, og det blir satt opp gjerde mellom SIAN og deltakerne i den tillyste motdemonstrasjonen».

annonse

De gir også en advarsel til medlemmene i SIAN at de vil straffeforfølge såkalte «hatefulle ytringer».

– Skulle det bli fremsatt hatefulle ytringer vil det bli opprettet straffesaker i ettertid, men politiet har ikke anledning til å drive forhåndssensur, skriver politiet i en pressemelding.

Brenne koranen

SIAN skriver på sin egen nettside at de kommer til å brenne koranen om politiet bryter norsk lov ved markeringen på Ørste Torg i Hamar.

«Dersom politiets forsett gjennomføres, vil SIAN som respons på politiets krigføring mot land og folk brenne koranen. Dersom politiet lovstridig avbryter koranbrenningen vil det bli brent koraner ukentlig i Innlandet politidistrikt resten av året», skriver SIAN-leder Lars Thorsen.

Les også: Politidirektoratet mener koranbrenning er en «hatefull ytring»

annonse

SIANs markering på Hamar vil starte 13.00 lørdag og vare til klokken 15.00.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon