Nye og mindre smittespredende hilsemåter er noe FHI-direktør Camilla Stoltenberg håper vi tar med oss videre etter koronapandemien. Men om det er albuhilsnen som blir den nye normalen, gjenstår å se. Her utført av påtroppende og avtroppende forsvarssjef Eirik Kristoffersen og Haakon Bruun-Hanssen under Kristoffersens tiltredelsesseremoni i midten av august. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Camilla Stoltenberg urolig for en økende smitteverntrøtthet i befolkningen.

Lørdag er det seks måneder siden regjeringen innførte de mest tiltak for å bekjempe koronapandemien.

– Alvoret. Det er den følelsen som sitter sterkest igjen fra disse dagene, sier direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg til NTB.

annonse

Stoltenberg mener nordmenn trengte det sjokket det innebar å stenge ned landet, selv om det i ettertid har gått harde diskusjoner om de alvorlige konsekvensene for økonomien, for barn og unge, eldre på sykehjem og den psykiske helsen i befolkningen, skriver NTB.

Videre sier Stoltenberg at den siste tiden har vært omfattende demonstrasjoner mot smittetiltakene i flere land. Og det bekymrer henne.

– Folk orker ikke og klarer ikke å etterleve så strenge regler over tid. Du kan tåle det i en økt, men så begynner folk å gjøre andre ting. De blir trette av det sier hun.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse