Den danske regjeringen vil gjøre en hastelov som tar fra fremmedkrigere med dobbelt statsborgerskap deres danske statsborgerskap, permanent. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Den danske regjeringen ønsker midlertidig lov permanent.

En midlertidig lov som fratar fremmedkrigere med dobbelt statsborgerskap deres danske statsborgerskap, ønskes innført på permanent basis av den danske regjeringen, skriver Information.

Loven, som ble innført i oktober i fjor, rammer primært fremmedkrigere som kjemper for IS i Syria og Irak. Flere organisasjoner er imidlertid kritiske til dette forslaget.

annonse

Men fungerende utlendings- og integreringsminister i danmark, Kaare Dybvad Bek, viker ikke en tomme.

– Vi snakker om menn og kvinner som har begått eller støttet fryktelige forbrytelser. Derfor skal det også framover være mulig å frata dem statsborgerskapet, skriver han i en epost til Information.

Det danske Folketinget godkjente også i januar en lov som gjør at barn av danske fremmedkrigere ikke lenger automatisk blir danske statsborgere ved fødselen.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon