Foto: Privat
annonse
annonse

For snart fem år siden begynte en durabelig oppgradering av kvartalet der jeg bor. Min gård inkludert. Fasader skulle pusses, stilas skulle opp og ned, nye tak skulle legges og gamle avløpsrør måtte byttes ut. Det dreiet seg om seks bygårder.

Lenge før dette var avsluttet fikk vi sent i 2017 en e-post fra Oslo kommune om at gater i hele området skulle graves opp, nye vann- og avløpsrør skulle legges og nye trikketraseer trekkes opp. Arbeidet ville trolig være ferdigstilt sent i 2020. I perioder kommer fortsatt meldinger som «beklager støy også mellom kl 23 til kl 05» nærmest daglig.

Men alle som forstår hvordan en by fungerer, med aldrende bygningsmasse og ditto infrastruktur har få problemer med dette. Det som i 2020 er langt vanskeligere å forstå er hvor fullstendig kjønnsdelt dette viktige arbeidet er. I løpet av disse mer enn fire årene har jeg ikke sett en eneste kvinne. Ikke én.

annonse

Mennene kommer på jobb rundt kl 06.00, kanskje litt før for en prat med søppeltømmerne (også kun menn) før de klatrer opp på takene eller ned i hull i bakken. Siden jeg bor på toppen av gården min, med utsikt, kan jeg med overbevisning si at disse karene jobber ute i sludd og snø så vel som i stekende sol eller i isende vind. Samt i kjellere i mørket. Uten en eneste kvinne på laget.

Les også: Vi trenger en herreklubb mer enn noen gang

Hvis jeg skal tippe, er det minst 80 menn som har jobbet, eller jobber, hardt fra grytidlig om morgenen for å få ferdig det vi og Oslo kommune har bedt dem om. Dette er dyktige, stabile, kapable og arbeidsomme menn. Kvinner, på sin side, er ikke interessert i å vinne innpass i denne mannsdominerte delen av arbeidslivet. De er ikke å se. Og mange kvinner vil ikke ha disse mennene heller. Ambisiøse kvinner i 2020 sikter «høyere», mot de ser som mer sosialt attraktive partnere.

annonse

Feminister har alltid blikket vendt mot hjørnekontor og makt. Ellers er de ikke spesielt interessert.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon