Oslo 20181001. Arbeiderpartiets migrasjonsutvalg la frem hele utvalgets innstilling på en pressekonferanse i APs lokaler mandag. Masud Gharahkhani har vært leder for utvalget. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse
annonse

Arbeiderpartiets vil hente flere migranter fra Moria-leiren enn regjeringen har planer om.

Dagbladet melder at APs innvandringspolitiske talsperson, Masud Gharahkhani, sier at det er flertall på Stortinget for å hente flere enn 50 migranter fra leiren på Lesvos.

Torsdag uttalte KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad at han gjerne skulle hentet flere enn 50, men at det ikke var flertall for dette. Det reagerer Gharahkhani på.

annonse

– Vi registrerer at Ropstad prøver å skyve stortingsflertallet foran seg for å forklare hvorfor regjeringen ikke henter flere enn 50. Det er uredelig. Antallet som skal hentes fra Hellas nå, er noe regjeringen kan beslutte selv, det er ikke en sak som skal behandles i Stortinget, sier han.

Gharahkhani ville imidlertid ikke komme med noe bestemt tall på hvor mange fra Moria-leiren Norge bør ta imot. Han reagerer også på at de 50 Norge skal ta imot, trekkes fra antallet kvoteflyktninger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon