Gule vester-bevegelsen demonstrerte igjen i Paris lørdag. Men oppmøtet var langt lavere enn det arrangørene hadde håpet på. Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

De gule vestene begynte som en protestbevegelse mot økende drivstoffpriser i oktober 2018. De samlet titusenvis av mennesker Frankrike over hver helg i et helt år. Færre enn ventet samlet seg i Paris idag, og en demonstrant mener bevegelses er «død».

Til tross for at bare omlag 1.000 personer ifølge NTB møtte opp ble det likevel sammenstøt mellom demonstranter og politi.

Lørdagens aksjoner var de første i sitt slag siden coronapandemien satte en stopper for store ansamlinger.

annonse

– Gule vester-bevegelsen er død, jeg sier det som det er. Men vi er her fordi vi ikke har noe å tape. Det er et siste uttrykk for motstand, sa den 43 år gamle demonstranten Michael ifølge NTB.

Les også: De gule vestene og maktesløse franske presidenter  

Store politistyrker var utplassert for å oppløse demonstrasjonene ettersom ansamlinger av flere enn ti personer er forbudt i Paris av smittevernhensyn. Politiet tok i bruk tåregass for å spre demonstrantene.

annonse

Ved 15-tiden var om lag 190 personer pågrepet.

Gule vester-bevegelsen planlegger å ha nye demonstrasjoner om kort tid i andre franske byer, deriblant Marseille, Toulouse, Lyon og Lille.

Fra senhøsten 2018 og i over ett år etter det, deltok titusenvis av mennesker i Gule vester-protestene hver helg i Paris og andre franske byer i protest mot regjeringen. Flere er drept og alvorlig skadd i konfrontasjoner med myndighetene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon