Leder Lars Thorsen i Stopp islamiseringen i Norge (SIAN) med stand på og demonstrasjon på Mortenserud. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Leder Lars Thorsen i Stopp islamiseringen i Norge (SIAN) med stand på og demonstrasjon på Mortensrud. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet i Vest politidistrikt etterforsker om tre personer i SIAN har gjort seg skyldig i å fremme såkalte «hatefulle ytringer».

Ett av utspillene politiet etterforsker skal ha blitt etter at  SIAN-leder Lars Thorsen  ble slått til blods av en mann med innvandrerbakgrunn under markeringen i Bergen i forrige måned.

«Hvis dere vil oppføre dere sånn, så kan dere dra tilbake til det møkkalandet dere kom fra», skal Sian-nestleder Ellen Due Brynjulfsen ha sagt mens de rasende motdemonstrantene kastet steiner både på Sian og politiet.

annonse

– De har status som mistenkt. Det gjenstår ennå noe etterforskning, men vi har en ambisjon om at vi får avsluttet etterforskningen dette i løpet av neste uke, sier politiadvokat Arne Fjellstad i Vest politidistrikt i et intervju med TV 2.

Les også: 70 år gammel kvinne må i fengsel etter å ha kalt innvandrer «korrupt kakerlakk»

Knuste politibiler

annonse

Lars Thorsen ble angrepet av flere menn da han uttalte via mikrofon at «Mohammed ikke var en ekte profet».

Les også: SIAN truer med å brenne koranen under lørdagens SIAN-markering på Hamar

Opptøyene eskalerte når politiet tvunget SIAN til å avbryte markeringen. Motdemonstrantene følgte etter politiet til Bergen politihus, og flere titalls politimenn måtte stå på vakt, med hjelm og skjold, utenfor sin egen arbeidsplass.

Uken etter ble politiet i Oslo angrepet av rasende motdemonstranter under en lignende markering av SIAN. Politiet fikk bilene sine knust og måtte til slutt rømme.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon