- Resett - https://resett.no -

Politiet etterforsker om Sian-uttrykket «dra tilbake til møkkalandet dere kom fra» er en hatefull ytring

Leder Lars Thorsen i Stopp islamiseringen i Norge (SIAN) med stand på og demonstrasjon på Mortenserud. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politiet i Vest politidistrikt etterforsker om tre personer i SIAN har gjort seg skyldig i å fremme såkalte «hatefulle ytringer».

Ett av utspillene politiet etterforsker skal ha blitt etter at  SIAN-leder Lars Thorsen  ble slått til blods [1] av en mann med innvandrerbakgrunn under markeringen i Bergen i forrige måned.

«Hvis dere vil oppføre dere sånn, så kan dere dra tilbake til det møkkalandet dere kom fra», skal Sian-nestleder Ellen Due Brynjulfsen ha sagt mens de rasende motdemonstrantene kastet steiner både på Sian og politiet.

annonse

– De har status som mistenkt. Det gjenstår ennå noe etterforskning, men vi har en ambisjon om at vi får avsluttet etterforskningen dette i løpet av neste uke, sier politiadvokat Arne Fjellstad i Vest politidistrikt i et intervju med TV 2 [2].

Les også: 70 år gammel kvinne må i fengsel etter å ha kalt innvandrer «korrupt kakerlakk» [3]

Knuste politibiler

annonse

Lars Thorsen ble angrepet av flere menn da han uttalte via mikrofon at «Mohammed ikke var en ekte profet».

Les også: SIAN truer med å brenne koranen under lørdagens SIAN-markering på Hamar [4]

Opptøyene eskalerte når politiet tvunget SIAN til å avbryte markeringen. Motdemonstrantene følgte etter politiet til Bergen politihus, og flere titalls politimenn [5] måtte stå på vakt, med hjelm og skjold, utenfor sin egen arbeidsplass.

Uken etter ble politiet i Oslo angrepet av rasende motdemonstranter under en lignende markering av SIAN. Politiet fikk bilene sine knust og måtte til slutt rømme. [6]

Tegn abonnement [7] eller støtt oss på andre måter [8] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474