Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Abdirahman Mohamed synes vi snakker for lite om politisk islam i Norge.

Nylig var islamkritikk og ytringsfrihet tema i NRK Debatten, i kjølvannet av de voldsomme opptøyene som har funnet sted under og etter SIAN-demonstrasjonene i Bergen og Oslo. Lederen av nevnte organisasjon, Lars Thorsen, var til stede under Debatten, og ble spurt av programleder Fredrik Solvang om hvilke elementer han mener er uønskede i Norge. Da ble Det muslimske brorskap nevnt. Thorsen mente at medlemmer av denne bevegelsen ikke er ønsket i Norge.

Somaliske Abdirahman Mohamed (25), som har bodd i Norge siden seksårsalderen, mener at det ble viet altfor lite tid til nettopp Det muslimske brorskap, og at politisk islam generelt er blitt diskutert for lite i norsk samfunnsdebatt.

annonse

– Jeg skulle ønske at de snakket mer om Det muslimske brorskapet som et overordnet problem. Ikke at vi skulle deportere enkeltindivider eller politiske motstandere, sier Mohamed til Resett.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang. Ikke abonnent? Les mer her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon