Idar Vollvik. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
annonse
annonse

Politiet gik til aksjon mot Idar Vollvik og fikk han vartektsfengsel for to uker siden. Med stort mediefokus ble navn og bilde umiddelbart offentliggjort. Nå opplyser Vest politidistrikt ifølge NTB at munnbindene «er av bedre kvalitet enn fryktet».

Det var 1. september at politiet aksjonerer mot lokalene til bedriften Vovi i Bergen som er eid av Idar Vollvik. Vollvik ble pågrepet og varetektsfengslet. Politiet opplyste at pågripelsen kom etter tips, og at Vollvik ble siktet for brudd på loven om medisinsk utstyr.

Men nå viser altså en test av alle de seks typer munnbind som er beslaglagt i Vollvik-saken,at de er av bedre kvalitet enn fryktet, opplyser Vest politidistrikt.

annonse

Politiet har gjennom en rapport fra Legemiddelverket mottatt resultatene testene utført av Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

– FFI har testet munnbindenes bakterielle filtreringseffektivitet (BFE), og resultatet viser at alle de seks munnbindene som er testet har en bakteriell filtreringseffektivitet på minst 98 prosent. Dette tilsvarer kravet for munnbind av type I, II eller IIR. Det er kun testet et lite utvalg munnbind, og det kan derfor heller ikke ansees som representativt for det totale antall beslaglagte munnbind, opplyser politiet ifølge NTB.

Vollvik ble løslatt fra varetekt 2. september.

annonse

– Politiet er glade for resultatene, som kan tyde på at munnbindene som er ommerket, har en bedre kvalitet enn fryktet, heter det i en pressemelding.

Ingen betydning for siktelsen

Resultatet av testene får ikke betydning for siktelsen mot Idar Vollvik, siden det er endringen av merkingen som står sentralt, opplyser politiet.

Vollvik er siktet for brudd på lov om medisinsk utstyr. Grunnlaget er at munnbind merket med «ikke-medisinske munnbind» er ommerket til «medisinske munnbind».

Også Vollviks kone, Anita Vollvik, er siktet i saken. Begge nekter straffskyld, ifølge NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon