Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) på Mortensrud. . Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

De beslaglegger trommer og roperter og beskytter fascister med sinte hunder.

– Ja, vold er dårlig image for venstresiden, men når fascister, som de i Sian, setter spørsmålstegn ved et helt samfunns sikkerhet og rett til å eksistere, hvem har tid til å bry seg om image?, skriver antirasist Kim Ness i Klassekampen, og beskriver kampen slik:

– En antifascistisk motdemonstrasjon er faktisk ikke en lekeplass eller et hobbyrom for dem som vil engasjere seg når det passer dem.

annonse

Les også: Norske medier er ansvarlige for den voldelige aggresjonen mot Sian – les hvordan (+)

Da Black Lives Matter (BLM) ble en global agenda, skriver Ness, så har fascister både nært og fjernt blitt dristigere. Han mener at selv vårt liberale, demokratiske statsapparat har begynt å skjelve i buksene nå som hvit overmakt konfronteres.

– Etter opptøyene, først på Furuset, så i Bergen, og deretter i Oslo sentrum, har norske mediehus og gode politikere gjort seg fullstendig døve for alvoret Sian og den nynazistiske fremmarsjen i Norge representerer, skriver han, og legger til:

annonse

– Ifølge Sian selv har bildene av en blødende Thorsen gitt gruppen utbredt sympati og har ført til rekruttering av over 200 nye medlemmer. Disse 200 (om de faktisk finnes) ble ikke overbevist av de demonstrasjonene. Det vil ikke være overilt å anta at disse nye medlemmene har ruget på fremmedhat og fascistiske personlighetstrekk lenge.

Les også: Abid Raja om «antirasister»: – Drit i Sian og hold dere hjemme!

Ness skriver videre at antifascister i gatene og Antifascistisk Aksjon er den eneste reelle motfronten mot Sian og nynazistisk tankegods på norsk jord. Han sier at politiet og den halvbakte liberale tankesmia som vi kaller Stortinget, har gitt nynazistene ny vind i seilene. Han mener at folk får mistillit til politiet når de slår ring rundt rasister og kjente nynazister.

– Mange tror at rasisme og hat er noe enkelte mennesker, på uforklarlig vis, uttrykker. Sannheten er at hvit overmakt er en av hovedingrediensene på det norske kjøkken, og det er åpenbart at politiet og Solbergs regjering er villige til å ofre mangfold, kulturliv og folks trygghetsfølelse i sine egne nabolag for den ytringsfriheten som settes så høyt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon