IllustrasjonsbildeFoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

En mann er tiltalt for drapsforsøk, og en annen for medvirkning til kroppsskade, for å ha skutt en 18-åring i beinet ved Holmlia senter i 2018.

Den da 18 år gamle mannen ble truffet i låret, slik at lårpulsåren ble helt eller delvis revet over. Han overlevde etter å ha fått livreddende behandling, ifølge NTB.

Nå har en mann i 20-årene blitt tiltalt for drapsforsøk i forbindelse med episoden, mens en annen mann i 20-årene er tiltalt for kroppsskade eller medvirkning til kroppsskade.

annonse

Ifølge tiltalen skal den andre mannen noen dager tidligere ha ringt til mannen som nå er tiltalt for drapsforsøk. Vedkommende skal ha bedt ham om å lokalisere den fornærmede og gi ham juling.

Mannen som nå er siktet for drapsforsøk, ble etterlyst med navn og bilde av politiet. Han meldte seg selv frivillig til politiet noen dager etter skytingen.

Tiltaltalte har tidligere hevdet at skuddet ble avfyrt ved et uhell.

annonse

– Det fremgikk at våpenet hadde blitt avfyrt mens han holdt i det, men han sa at han ikke hadde til hensikt å forsøke å drepe noen, sa politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NRK etter fengslingsmøtet den gang.

Saken kommer opp i Oslo tingrett 16. februar neste år. Det er satt av seks dager til rettssaken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon