Norske sjømatbedrifter utnyttes av profesjonelle svindlere til å lure fiskeimportører i utlandet for store beløp. Politiet har fått inn over 40 anmeldelser, og flere personer i Norge er pågrepet. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Ved å utgi seg for å være norske sjømatbedrifter, lurer profesjonelle svindlere fiskeimportører i utlandet for store beløp.

Clement Insor-Brown i selskapet Ombro Ghana Limited, er en av dem som har blitt utsatt for det som er et internasjonalt svindlernettverk som har lurt til seg millioner av kroner, skriver Aftenposten/E24.

– Jeg fant selskapet på nettstedet Sea-Ex.com mens jeg lette etter norsk makrell. Jeg kontaktet dem, og de svarte med et tilbud, sier Insor-Brown.

annonse

Han fikk kort tid etter en faktura på 31.360 euro, om lagt 330.000 norske kroner, og en bekreftelse på at betalingen var mottatt. Deretter ble det stille.

Arnstein Brekke, som er daglig leder i Espevær Laks, mener det er beklagelig at selskapet blir utnyttet på denne måten

Det har kommet inn over 40 anmeldelser og flere personer fra ulike deler av landet er pågrepet for hvitvasking. Politiet jobber videre med saken.

annonse

– Jeg kan ikke si så mye om hvem de er, da det er en pågående etterforskning, sier avsnittsleder Marthe Gaugstad Birkeland i økonomiavdelingen i Vest politidistrikt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon