Illustrasjonsfoto: Berit Roald / SCANPIX
Norges lover. Foto: Berit Roald / SCANPIX
annonse
annonse

En 18 år gammel mann er i Stavanger tingrett dømt til ett års ungdomsfengsel for å ha knivstukket en mann i brystet i Stavanger i oktober i fjor, skriver NTB.

Fornærmede hadde aldri møtt tiltalte før knivstikkingen, ifølge Stavanger Aftenblad.

Vedkommende skal ha vært på vei til jobb da den da 17 år gamle gutten skal ha spurt om å få en sigarett. Da mannen svarte nei, tok 17-åringen tak i armen hans.

annonse

Mannen prøvde først å vri seg unna, men da tiltalte på ny tok grep, bet han gjerningsmannen. Det var da tiltalte knivstakk ham i brystet.

Tiltalte kjente seg skyldig i retten. Han har tidligere vært i politiets søkelys, blant annet i forbindelse med en annen voldssak.

Både Stavanger tingrett og aktor, politiadvokat Dagny Reilstad, mente at hendelsen kvalifiserer til ett års ubetinget fengsel, men at han grunnet sin unge alder bør dømmes til ungdomsstraff.

annonse

Fornærmede måtte sy tre stikksår etter hendelsen. Gjerningsmannen er dømt til å betale 13.000 kroner i erstatning og 70.000 i oppreisningserstatning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon