Folkehelseinstituttet i Oslo. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Folkehelseinstituttet i Oslo. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Hele Danmark kan bli rødt.
I anbefalingen som er sendt regjeringen anbefaler Folkehelseinstituttet (FHI) å fjerne innreisekarantenen for Polen. Det skriver FHI i en pressemelding.

Polen har hatt synkende smittetall, og per 14. september lå denne på 19,2 smittetilfeller per 100 000 innbyggere (insidens) de siste 2 ukene, og en andel av positive tilfeller på 3,1 %. Det er likevel viktig å følge spesielt med både på situasjonen i Polen og antall importerte tilfeller fra Polen til Norge i dagene fremover, blant annet på grunn av mye reiseaktivitet mellom Polen og Norge.

FHI anbefaler også å fjerne innreisekarantenen for Island, hvor insidensen ligger på 15,8 (inkludert resultater fra innreisescreening) og Liechtenstein, hvor insidensen ligger på 7,8.

annonse

Regioner i Sverige, Danmark og Finland

Det har ellers vært en betydelig nedgang i smittetallene i to svenske regioner, og FHI anbefaler å fjerne innreisekarantene (insidens-tall i parentes) for Kalmar (6,9) og Blekinge (4,4).

I Danmark anbefaler FHI å innføre innreisekarantene for region Sjælland (41,1) og Nordjylland (41,2). Dermed kan hele Danmark bli «rødt».

For Finland anbefaler FHI å fjerne innreisekarantene for regionen Kajanaland (Kainuu) (12,5), men å innføre innreisekarantene for regionen Sør-Savonia (Etelä-Savo) (30,4).

annonse

Regjeringen vil ta en endelig beslutning i løpet av uken. Alle endringer vil gjelde fra midnatt, natt til lørdag 19. september.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon