Fanny Bråten river i stykker Koranen under Stopp Islamiseringen av Norge- SIAN - sin markering på Eidsvolls plass foran Stortinget. Et massivt politioppbud sørger for å stagge motdemonstranter og SIAN tilhengere. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SIAN foran Stortinget. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
annonse
annonse

SIAN får oppmerksomhet fordi de oppfører seg så banalt og uspiselig at de omtales i mediene, mener filosof Kristian Kise Haugland.

– Mangelen på negative reaksjoner fra omgivelsene burde særlig skremme deg, dersom du, som jeg, er opptatt av at samfunnet vi lever i bør ha stor takhøyde for et mangfold av mennesker og meninger, skriver filosof og pedagog Kristian Kise Haugland i Aftenbladet, og legger til:

– Vi snakker nemlig om en gruppe mennesker som har liten eller ingen tillit til liberaldemokratiske institusjoner som etablerte medier, regjering og Storting, og som i tillegg ønsker å få Norge ut av overnasjonale sammenslutninger og forpliktelser.

annonse

Les også: Motdemonstranter ropte «nazisvin» til Sian og politiet

Haugland hevder at dette er fascisme, uten å vise til ideologiske definisjoner. Om vi ønsker å bevare vår frihet, mener han at politiet burde stille og rolig transporterer SIAN bort fra offentligheten. Han vil også øke terskelen for å tillatte hatefulle ytringer, samt at sensuren i sosiale medier skjerpes.

– SIAN kan i toleransens navn ikke tolereres fordi den største trusselen mot vårt norske levesett akkurat nå er et raskt voksende meningsfellesskap bestående av hvite menn som pusher 50.

annonse

Les også: Islamsk Råd Norge mener SIAN bør forbys

For å unngå at et samfunn tyranniseres av flertallet, sier Haugland, og mener at vi må begrense hva representanter for flertallet får lov til. Samtidig bør man ikke begrense minoriteter

– Eksempelvis at det er greit at en innvandrer brenner det norske flagget eller kaller sine meningsmotstandere «vantro hunder», – men slett ikke greit at en hvit, norsk mann brenner Koranen eller kaller sine meningsmotstandere «barbarer», skriver filosofen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon