Per-Willy Amundsen er stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet. Foto: NTB Scanpix
Per-Willy Amundsen blir ny justispolitisk talsperson i Fremskrittspartiet, ifølge Frp-kilder til Adresseavisen. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

«Har disse ordførerene i det hele tatt noen som helst idé om hvordan Norge skal bære disse utgiftene i en tid hvor offentlige budsjetter er under press? Kan de i det hele tatt regne, eller er de kun opptatt av hvor mye integreringstilskudd de kan melke fra staten?»

En rekke ordførere fra blant annet Arbeiderparteit og Senterpartiet ønsker å ta i mot langt flere migranter fra Moria i Hellas.

Lengst går Arbeiderpartiets ordfører i Tromsø, Gunnar Wilhelmsen. Han sier til TV 2  at Norge bør hente 1000 «flyktninger» fra Moria-leiren.

annonse

Det får Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen til å reagere.

Frp-representanten minner om at i forbindelse med Brochmann II-utvalgets utredning om migrasjon fra 2017 ble Statistisk sentralbyrå (SSB) bedt om beregne livsløpskostnaden for «flyktninger» som hentes til Norge.

«Fasit: kostnaden for å hente 1000 «flyktninger» er 19 milliarder 2020-koner. Verst av alt, den reelle kostnaden vil etter all sannsynlighet være langt høyere. Hvorfor? Fordi regnestykke forutsetter at alle blir vellykket integrert, noe som åpenbart er ren utopi.»

annonse

Han kaller det «grenseløs uansvarlighet» når ordføere kappes om å ta imot flest mulig.

«Har disse ordførerene i det hele tatt noen som helst idé om hvordan Norge skal bære disse utgiftene i en tid hvor offentlige budsjetter er under press? Kan de i det hele tatt regne, eller er de kun opptatt av hvor mye integreringstilskudd de kan melke fra staten?»

Frp-Per-Willy mener disse ordførerne har « avsluttet abonnementet på sunn fornuft og lar seg styre av føleri og Oslo-pressens kampanjejournalistikk. For dette er ingen konkurranse i ansvarlighet, men en konkurranse om hvem som kan blottstille det største hjertet og speile seg selv i sin egen fortreffelighet.

Sp-ordfører vil ta imot «flere hundre» migranter til sin kommune – Ap-ordfører vil ta «hele hurven»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon