Ingvild Kjerkol ble valgt til leder etter at Trond Giske måtte trekke seg på Trøndelag Aps mye omtalte årsmøte tidligere i høst. Foto: NTB Scanpix
annonse
annonse

Stortingsgruppen halvert fra seks til tre representanter om dette var valgresultatet. 
– Dette er veldig dårlige tall for oss. Vi synes ikke det er spesielt artig å kommentere så lave tall, sier Ingvild Kjerkol, leder i Trøndelag Arbeiderparti til NRK.

Meningsmålingen fra Norstat utført for NRK Trøndelag og Adresseavisen viser at Arbeiderpartiet gjør det svært dårlig i hele Trøndelag. Målingen er tatt opp etter bråket rundt tidligere nestleder Trond Giske og hans kandidatur som fylkesleder på partiets årsmøte i Trøndelag.

– Nå er Trond Giske ute av norsk politikk. Han skal riktignok sitte et år til på Stortinget, men det er klart at når en så markant politiker med mange politiske resultater bak seg forsvinner ut så gir det noen ringvirkninger. Jeg tror vi ser noen av dem nå, sier Kjerkol.

annonse

Selv om Trøndelag er ett fylke, er fylket fortsatt delt i to valgdistrikt til stortingsvalg.

Ap har lenge vært det klart største partiet i Sør-Trøndelag, men er ifølge meningsmålingen nå under 20 prosent og mindre enn Høyre, ifølge NRK.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon