Robert DeBoise med sin mor og sin søster ved sin side. Skjermdump fra Youtube.
annonse
annonse

Mannen fra Florida ble frikjent etter at DNA-bevis viser at han ikke begikk voldtekt og drap i 1983.

Robert DuBoise (55) fra Florida ble mandag formelt frikjent for voldtekt og drap begått i 1983 etter å ha sittet hele 37 år i fengsel hvorav 23 på dødscelle, skriver The Guardian.

DuBoise ble dømt for drapet på 19 år gamle Barbara Grams i 1983. Grams skal ha blitt voldtatt og slått mens hun gikk hjem fra jobben i et kjøpesenter i Tampa, Florida i USA.

annonse

Under rettssaken ble  DuBoise dømt på grunnlag av en feilaktig bitemerkeanalyse og et upålitelig vitnesbyrd.

Fylkesdommer i Hillsborough, Christopher Nash,  fjernet DuBoise fra alle registre som viser at han har vært i fengsel eller gjort noe galt.

– Denne domstolen har sviktet deg i 37 år, sa Nash under den eksterne høringen.

annonse

– I dag har det endelig lyktes.

DuBoise ble løslatt fra Hardee Correctional Institution i Florida 27. august. Han ble så gjenforent med sin mor og sin søster, men ettersom han er kraftig institusjonalisert så må han bo på et senter i Tampa som er for mennesker som har vært feilaktig fengslet over lengre tid.

Det tar tid å lære seg hvordan den moderne verden fungere tatt i betraktning at DuBoise ikke har fått med seg noe av utviklingen siden 1983.

Du kan se et intervju med Robert DeBoise etter løslatelsen i videoen under.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon