Oslo 20200915. Jonas Gahr Støre snakker om den politiske situasjonen under Arbeiderpartiets landsstyremøte i Oslo Kongressenter Folkets Hus. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse
annonse

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre ønsker ikke å tallfeste hvor mange asylsøkere han mener Norge bør ta imot fra Hellas, som han har blitt bedt om det.

Støre viste i sin tale til partiets landsstyremøte tirsdag til at det er en akutt krise i Hellas som må løses, ifølge NTB.

– Norge skal stille opp på det. Vi skal ta vår del av dugnaden. Men det er litt meningsløst å si et tall. Det må vi finne ut med de øvrige europeiske landene, sa Ap-lederen.

annonse

Mandag sendte flere Ap-veteraner brev til partiledelsen hvor de krevde at partiet må gå inn for å ta imot 500 asylsøkere fra Hellas, ikke 50, som regjeringen har bestemt. Ap har åpnet for å ta imot flere, men vil ikke gi noe konkret tall.

Støre viste til at Ap gjennom en «solidaritetspott» har foreslått å øke antallet kvoteflyktninger fra 3.000 til 3.500, blant annet på grunn av det lave antallet asylankomster Norge nå opplever.

– Vi sa klart ifra om at Norge skal være med og ta sin del av ansvaret i en europeisk dugnad for Moria-leiren, sa Støre.

annonse

Partiet har åpnet for at Norge kan ta imot andre enn kvoteflyktninger valgt ut av FN.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon