I januar 2008 ble den norske journalisten Carsten Thomassen drept under et angrep mot Serena Hotell i Kabul. Thomassen var i Afghanistan i forbindelse med at daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) besøkte landet. Foto: NTB Scanpix
annonse
annonse

Løslatt som del av fredsavtale. 
Muhammed Ramadan skjøt og drepte 14. januar 2008 den norske Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen (38). Seks andre, blant annet den norske Utenrisdepartement-medarbeideren Bjørn Svennungsen, ble såret. Ramadan ble dømt til døden etter angrepet, men er nå etter alt å dømme en fri mann.

«Den involverte i Serena-angrepet er trolig blant de løslatte i forbindelse med fangeløslatelsene som del av de intra-afghanske fredsforhandlingene», skriver statssekretær Audun Halvorsen i Utenriksdepartementet i en e-post til Aftenposten.

Han legger til at Norge er i dialog med afghanske myndigheter for å få en endelig bekreftelse, men Aftenposten forstår fra andre kilder i UD at man er rimelig sikre på at Muhammed Ramadan nå er en fri mann.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon