Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Laila Anita Bertheussen fortalte i retten at det var samboeren, daværende justisminister Tor Mikkel Wara,  som oppdaget hakekors og tagging på bilen.

Den 55 år gamle tiltalte kvinnen har startet sin egen forklaring om hva som skjedde om morgenen den 6. desember 2018. Ifølge Bertheussen så skal det ha vært Tor Mikke Wara som oppdaget at noen hadde tagget et hakekors på bilen og skrevet på veggen. Det sto «rasisit» på veggen og på bilen var det skrevet «rasist», skriver NTB.

– Han sa noen har tegnet et hakekors på bilen. Jeg sa: Det er ikke noe hakekors. Jeg ble slått ut, sa Bertheussen på spørsmål fra statsadvokat Frederik Ranke.

annonse

Bertheussen er tiltalt for angrep på demokratiet gjennom brannstiftelse, skadeverk og trusler mot ledende politikere, blant dem sin samboer som var justisminister.

Påtalemyndigheten mener Bertheussen iscensesatte alle hendelsene som en form for reaksjon mot teaterstykket «Ways of Seeing» hvor bilder av parets bolig var brukt.

Hadde 200–400 tusjer i huset

annonse

Laila Bertheussen sa i retten at hun hadde 200–400 tusjer liggende i huset sitt på Røa og at hun ikke spesielt kunne huske en tykk, rød sprittusj bak en hylle.

– Konklusjonen er at det etter all sannsynlighet er av samme type tusj, sa aktor Frederik Ranke da han tirsdag spurte ut Bertheussen om hun kunne forklare om tusjen.

Bertheussen stilte seg helt avvisende til funnet.

– Jeg tror jeg har tusjer til all slags bruk i huset mitt. De kan ligge overalt egentlig, svarte hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon