Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Venstre vil legge ned norsk oljevirksomhet så raskt som mulig ved å stanse leting og utvinning av nye felt.

– Det er ikke forsvarlig å åpne flere oljefelt og forlenge norsk oljeproduksjon. Allerede har vi åpnet oljefelt som skal leve etter at verden må ha null utslipp, sier Unge Venstre-leder Sondre Hansmark til NTB.

Han sitter i Venstres programkomité. Forslaget om oljestans er med i førsteutkastet.

annonse

– Jeg vil ikke gamble på at Europa fortsatt skal bruke store mengder norsk olje og gass i fremtiden, all den tid Europa bygger ut stadig mer fornybar energi og bruker energi mer effektivt, sier Hansmark.

Også nominert leder Guri Melby støtter forslaget:

– Hvis vi skal nå målene i Parisavtalen, vet vi at mye av den oljen som allerede er funnet, må bli liggende, sier Melby til Aftenposten.

annonse

Ønsker å verne hele den norske sokkelen

– Vi har allerede funnet mye mer fossil energi enn vi kan bruke og samtidig nå målene i Parisavtalen. Og mange av de 87 oljefeltene vi allerede har i produksjon, skal produsere olje lenger enn til 2050. Da sier både Norge og Europa at vi skal ha netto null utslipp globalt. Å åpne for enda mer oljeleting er å gamble mot at vi når klimamålene, sier Hansmark.

Venstre mener fornybar energi er fremtiden for Norge.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon