Byrådsleder Roger Valhammer i Bergen avviser at kommunen er inne i en nedadgående smittetrend. Foto: Marit Hommedal / NTB
Byrådsleder Roger Valhammer i Bergen avviser at kommunen er inne i en nedadgående smittetrend. Foto: Marit Hommedal / NTB
annonse
annonse

Byrådet i Bergen har etter råd fra FHI valgt å forlenge koronatiltakene til og med tirsdag 22. september.

Byrådet hadde onsdag formiddag et møtet med Folkehelseinstituttet (FHI), der anbefalingen kom.

– Situasjonen er fortsatt uoversiktlig, og det er kritisk å begrense ytterligere smittespredning, sier byrådsleder Roger Valhammer.

annonse

Anbefalingene om hjemmekontor og bruk av munnbind på kollektivtransport gjelder fram til neste tirsdag.

– En forlengelse av tiltakene i noen få dager vil være mindre inngripende overfor byens befolkning og næringsliv enn dersom smitteutbruddet eskalerer på nytt og det igjen må innføres nye og eventuelt mer inngripende tiltak, sier byrådslederen.

27 nye smittede

Det er registrert 27 nye koronasmittetilfeller i Bergen siden tirsdag. Det er to flere enn hva som ble registrert dagen før.

Det er til nå registrert 1.272 bekreftede smittetilfeller i Bergen, hvilket tilsier gjennomsnittlig 32 nye smittetilfeller daglig de siste sju dagene, opplyste byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på en pressekonferanse onsdag.

– Vi har ikke grunnlag for å si at vi er inne i en nedadgående trend, selv om vi de siste dagene har hatt noen færre nye smittetilfeller, sa han.

Valhammer beskriver situasjonen som fortsatt alvorlig og uoversiktlig. Han poengterte også at ti-tolv av de nye smittetilfellene har såkalt ukjent smittevei.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon