Frps energi- og miljøpolitiske talsperson Jon Georg Dale er skeptisk til det han mener er en venstrevridning i Høyres klimapolitikk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Frps Jon Georg Dale er skeptisk til det han mener er en venstrevridning i Høyres klimapolitikk.

Dale, som er Frps energi- og miljøpolitiske talsperson, sikter til Høyres nye nestleder, Tina Bru, som vil gjøre partiet grønnere, skriver NTB.

– Det er vel og bra at Tina Bru i likhet med Frp ønsker konsekvensutredning av LoVeSe, men på kort tid har vi dessverre en kraftig venstredreining internt i Høyres klimapolitikk, sier Dale.

annonse

Han mener at Høyre med dette rir to hester i klimapolitikken.

– På den ene siden står tungvektere i Oslo Høyre og foreslår klimapolitikk som kunne ha vært tatt rett ut av partiprogrammet til MDG, mens det på den andre siden står politikere sentralt i partiet som foreslår en diametralt annerledes politikk. Jeg opplever at Høyre forsøker å ri to hester i klimapolitikken, sier Dale.

Han mener også at det ikke er Norge som skal eller kan redde verden fra det han kaller klimautfordringer.

annonse

– Klimautfordringene er et globalt problem som nettopp må løses globalt, og ikke til å innføre svindyre og meningsløse symboltiltak i Norge med svært begrenset effekt på globale utslipp, hevder Dale.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon