- Resett - https://resett.no -

Er Sverige på vei til å få sharia-lover?

Denne koranbrenningen i Rinkeby i Sverige etterforskes nå som en hatytring. Skjermdump: Youtube / Samhallsnytt

Advokat frykter islamske blasfemilover i vårt naboland. 

Forrige uke ble en Koran brent i den innvandrerdominerte bydelen Rinkeby i Stockholm. I etterkant har handlingen blit etterforsket som «hets mot folkegrupper». Samtidig har politiet nektet tillatelse til å gjennomføre en koran-brenning i Stockholm.

Nå tar advokat og debattant Nima Rostami i Nyheter i Dag et oppgjør med rettsforfølgelsen av blasfemikere i vårt naboland.

annonse

Han viser i innlegget til at de fleste muslimske land anser at blasfemiske gjerner utgjør en straffbar trussel mot rikets sikkerhet. Dette er et syn som krasjer med det svenske prinsippet om ytringsfrihet, retten til å kritisere hellige skrifter og idealer, uansett hvlket slag.

Slike prinsipper finnes ikke i islamsk lovgivning, der shariadomstoler og klanssamfunn slår hardt ned på de som kritiserer islam, Koranen eller profeten Mohammad.

«At politikere på høyre- og venstresiden i senere tid har fordømt en islamkritisk demonstrasjon er et tegn på mangel på sunn fornuft. Dette underminerer vårt demokrati og den ekstremt viktige trykke- og ytringsfriheten.»

SE VIDEO: Her brennes Koranen i Rinkeby – dansk islamkritisk politiker jaktes av svensk politi [1]

annonse

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474