Selv om vinteren er på vei i de høyestliggende fjellområdene, meldes det om opphold og varmegrader i Sør-Norge i helga. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Selv om vinteren er på vei i de høyestliggende fjellområdene, meldes det om opphold og varmegrader i Sør-Norge i helga. Foto: Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

Etter en varm start på september er mer høstlig vær i vente. Men mens det blir mye regn i nord, går folk lenger sør noen fine dager i vente.

-Tromsø og Nord-Norge får det vått nå. Det ser ut som det kommer opp mot 100 millimeter regn der gjennom helgen og det ser ut som om det fortsetter videre ut i neste uke, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til NTB.

– Der er det ikke så lystige værutsikter der, med mindre man liker regnvær da, legger hun til.

annonse
Ser lyst ut

Lenger sør kunne Vestlandet ved Stad registrere det tredje største nedbørsmengde med 92 millimeter regn fra tirsdag til onsdag, men framover ser det lysere ut.

Mens temperaturene i september så langt har ligget litt over normalen mange steder og særlig på Østlandet, går hele landet mer høstlige tider i møte neste uke. Varmvinden fra sør dreier og vil komme fra mer nordlig retning og vil temperaturene også falle.

– Kaldere luft er på vei. Men både Østlandet og Vestlandet ser ut til å få det fint i helga, særlig lørdag, men heller ikke søndag blir det så verst, sier Moxnes.

Vinteren kommer i fjellet

Røde Kors sendt onsdag ut varsel om at folk som planla tur i fjellet, må være forberedt på vinterforhold. De siste dagene har det vært flere søk- og redningsoppdrag av folk som har blitt sittende værfast i høyden.

– Det blir mørkt på kveldene nå, og været kan snu fort. Tenk at det kan bli vinterforhold når du pakker sekker, sier landsrådsleder Kjersti Løvik i Røde Kors Hjelpekorps.

Meteorologisk institutt sier plussgradene vil holde seg også i fjellet de neste dagene, men at det kan bli både snø og minusgrader på de høyeste toppene.

Sjekk vindvarsel

– Det er ikke unormalt at det er snø på Galdhøpiggen og andre steder høyest oppe, sier Moxnes.

Hun sier det derimot kan være greit for turgåere å holde seg orientert om vindforholdene som kan snu fort og gi utfordringer de neste dagene.

For Midt-Norge er værvarselet for de neste dagene på det jevne.

annonse

– Der blir det ikke spesielt mye regn, rundt 10 grader på dagen, men trolig ikke nattefrost, sier Moxnes.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon