Gamle Deichmanske bibliotek ble for en uke siden lagt ut for salg med en antatt markedsverdi på 58,6 millioner kroner. Gjeldende bud er på over 200 millioner. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse
annonse

Gamle Deichmanske bibliotek ble for en uke siden lagt ut for salg med en antatt markedsverdi på 58,6 millioner kroner. 

Gjeldende bud er for tiden på over 200 millioner. To uavhengige budgivere bekrefter at det siste budet er omtrent 150 millioner over prisantydning, skriver Aftenposten.

Obos, Møller Eiendom og Christian Ringnes-selskapet Eiendomsspar har bekreftet at de er med i budrunden, men megler Carl Fredrik Marti ønsker ikke å oppgi størrelse på budet eller hvem som har kommet med det.

annonse

Hvem det enn blir som kjøper så må det garanteres at Oslos befolkning fortsatt skal kunne bruke deler av bygget. Det 12.500 kvadratmeter store bygget har en del inventar som er spesiallaget for biblioteket. Disse møblene må forbli i bygget, uansett hvilken funksjon det får i fremtiden.

Siden det er knyttet store verneverdier til anlegget må ny eier forholde seg til føringer fra Byantikvaren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon