Skjermbilde NRK TV.
annonse
annonse

En historisk fredsavtale i Midtøsten fikk nesten ingen oppmerksomhet i Dagsrevyen tirsdag. Men en Trump-kritisk bok fikk en hel reportasje.

I forrige uke ble USAs president nominert til fredsprisen av Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde. Kunngjøringen skjedde i et intervju med Fox News og ble plukket opp av medier over hele verden. I Norge ble nominasjonen ignorert av de etablerte mediene.

Tybring-Gjeddes begrunnelse for å nominere Trump var fredsavtalen landet hadde fått til mellom Israel og De forente arabiske emirater og Bahrain, og etableringen av normale diplomatiske relasjoner mellom disse statene.

annonse

Tirsdag møttes de involverte i Det hvite hus i forbindelse med den historiske fredsavtalen.

25 sekunder

annonse

Men på den historiske dagen var ikke fredsavtalen et stort fokus hos statskanalen NRK.

NRK, som har flere korrespondenter stasjonert i Washington, laget ikke reportasje. Istedet fikk fredsavtalen kun 25 sekunder i et kort innslag.

Senere i sendingen kom det imidlertid et langt innslag i Dagsrevyen om den nye boken til Bob Woodward som varte i over åtte minutter. På sosiale medier er det flere som reagerer på prioriteringen, ettersom de mener boken om Trump er en «drittpakke».

Merkelige prioriteringer i Dagsrevyen. De forente arabiske emirater og Bahrain undertegnet historisk avtale med Israel…

Publisert av APs Rikskringkasting Tirsdag 15. september 2020

 

En sak om fredsavtalen ble publisert på NRK tirsdag. Statskanalen skrev at «Donald Trump kaller avtalen historisk» og fokuserte på at Palestinerne kaller avtalen «et svik».

annonse

– Det manglet ikke på store ord da president Donald Trump overværer signeringen, skrev NRKs journalist da han skulle beskrive begivenheten til NRKs lesere.

NRK publiserte ikke saken på Facebook for kommentering.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon