President Donald Trump under et rally i Florida State Fairgrounds Expo Hall, 31. juli, 2018, i Tampa, Fla. (AP Photo/Evan Vucci)
annonse
annonse

I 2016 fikk Hillary Clinton 66 prosent av stemmene til latinamerikanske velgere. Trump fikk 28 prosent. Nå tyder målinger på at Trump i 2020 kan få langt flere stemmer fra dette valgsegmentet. Det er spesielt viktig når det gjelder seieren i Florida.

NBC/Marist kom nylig ut med en meningsmåling som viste dødt løp mellom Trump og Biden i Florida. 48 % til hver. Men sammenliknet med 2016 var det store endringer. Mens Hillary Clinton i en tilsvarende meningsmåling ledet blant latinamerikanere i Florida med 62 prosent mot Trumps 35 prosent, leder nå Trump blant latinamerikanere med 50 prosent mot Bidens 45 prosent.

Artikkelen fortsetter.

annonse
Skjermbilde NBC

Disse målingene kommer samtidig som mange i media og blant Demokratene prøver å fremstille Trump som en hvit nasjonalist og en som i hovedsak appelerer til hvite velgere. Men det stemmer altså ikke. Også blant svarte velgere viser det seg at Trump har økt støtten sammenliknet med 2016.

Les også: NRK-innslag om historisk fredsavtale i regi av Trump varte i kun 25 sekunder, mens Trump-kritisk bok fikk 490 sekunder

I en artikkel i Fox News forklares latinamerikanernes betydelig økte støtte til Trump at de er tradisjonelt konservative samt at mange av dem nettopp har flyktet fra sosialistiske og kommunistiske regimer som Cuba, Venzuela, Nicaragua og andre land i Sør- og Mellom Amerika. I både BLM-bevegelsen, Antifa og i politikken slik den fremmes av sentrale demokrater som Bernie Sanders og Alexandria Ocasio-Cortez er det tydelige sosialistiske og marxistiske trekk. Dette skremmer latinamerikanske velgere som i denne tildels voldelige aktivismen kjenner igjen tidlige trekk fra sosialistiske «revolusjoner» i egne land

Det antas at også asiatiske velgere, inkludert blant dissidentert med bakgrunn fra Kina, Vietnam og andre kommunistiske land, også tenker slik.

De siste dagene har Joe Biden vært i Florida og forsøkt å nå ut til disse velgerne. I en av seansene gjorde han noe som fikk mange til å krympe seg i forlegenhet.

En av USAs rikeste menn, Mike Bloomberg, har også lovet 100 millioner dollar (nær en milliard norske kroner) som Biden kan bruke til reklame i Florida. Demokratene er åpenbart bekymret for den svake støtten blant latinamerikane som utgjør 29 prosent av velgerne i Florida, en viktig vippestat som Trump vant med liten margin i 2016.

Latinamerikanske velgere utgjør 20,5 prosent av velgermassen i Florida, og 13,3 prosent på landsbasis. Det er en raskt voksende velgergruppe,

At Biden og Trump likevel ligger likt på målingen fra NBC/Marist (48/48) skyldes at Biden har betydelig økt støtte blant de eldste (hvite) velgerne i Florida sammenliknet med det Hillary Clinton hadde.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon