Lars Joakim Skarvøy (foran), journalisten som jobbet med dansevideo-saken med Trond Giske på Bar Vulkan. Foto: NTB Scanpix
Lars Joakim Skarvøy (foran), journalisten som jobbet med dansevideo-saken med Trond Giske på Bar Vulkan, har sagt opp jobben i VG. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Lars Joakim Skarvøy (30) vender tilbake til journalistikken og er nå klar for TV 2.

Skarvøy var en av journalistene som mot hennes vilje skrev om Sofie som  på en bar i Oslo danset med tidligere Ap-nestleder Trond Giske . Hun ble direkte feilsitert i saken – og det etter at hun gjentatte ganger skal ha trukket sitatet hun opprinnelig ga Skarvøy om saken.

Han går inn i et vikariat fra 5. oktober i samfunnsavdelingen i TV 2.  Det bekrefter TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække overfor Medier24.

annonse

– Vi har ansatt Lars Joakim fordi han har teft, samfunnsforståelse og solid erfaring. Vi mener han vil bidra til å styrke den politiske journalistikken i TV 2. I løpet av sine ni år i VG siste at han er blant Norge ledende politiske journalister, sier Solbrække.

Siden Skarvøy ble avslørt for sine tvilsomme metoder måtte han slutte i VG og har siden jobbet i moderkonsernet Schibsted. Han har stort sett vært helt taus om saken.

– Jeg er takknemlig for denne muligheten til å være politisk reporter i TV 2. Jeg går til oppgaven med dyrekjøpte erfaringer fra fjoråret. Jeg håper jeg kan gjenopprette tilliten der jeg har mistet den, gjennom å levere avslørende og kritisk journalistikk om norsk politikk, sier Skarvøy i en melding på TV 2s interne sider som Medier 24 refererer.

Tidligere kritisert

Skarvøy hadde selv bakgrunn fra Fremskrittspartiets Ungdom, men gjorde aldri noen stor karriere i partiet. I stedet slo han seg på journalistikken, der han raskt fikk status som en av VGs mest pågående reportere.

I forrige stortingsperiode, altså mellom 2013 og 2017, skal det ha vært en hendelse der Lars Joakim Skarvøy ble tatt i å snoke på kontoret til en stortingspolitiker. Generelt er han kjent for å være svært pågående, det man på gammelt pressespråk kaller en «blodhund».

– Jeg forstår at ansettelsen kan oppfattes som kontroversiell. Derfor har vi også gått mange runder med han. Det er gått ett og et halv år siden det skjedde, og feilene han gjorde i Sofie-saken har ikke endret på det han har prestert tidligere i sitt journalistiske virke, sier Solbrække.

Solbrække har selv en fortid med etiske overtramp. Som TV 2- journalist innledet hun i 2008 et forhold til gangsteren og den senere jihadisten Arfan Bhatti. Det førte til at hun måtte vitne da han ble tiltalt for terror. En periode fikk hun en mindre profilert stilling i kanalen, men kom i 2016 tilbake som nyhetsredaktør.

VGs Lars Joakim Skarvøy er beryktet for tvilsomme metoder, skal også ha blitt tatt i å snoke på kontoret til en stortingspolitiker

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon