Haramsøy 20200517. Anleggmaskiner kan skimtes i det fjerne på fjellet til tross for protester mot det planlagte vindkraftverket på Haramsøy. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
annonse
annonse

Politiet har tatt inn elleve personer etter at aksjonister på fergen til Haramsøya nektet å gå av da sprengstoff skulle fraktes til øya.

– Det var elleve passasjerer som nektet å gå av fergen da det skulle fraktes sprengstoff fra Skjeltene på fastlandet til Haramsøya. Det er strenge restriksjoner på antall passasjerer om bord ved transport av sprengstoff, sier operasjonsleder Per Åge Ferstad i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Aksjonister har de siste månedene gjort flere aksjoner for å forsøke å hindre vindkraftutbygging på Haramsøya i Ålesund kommune.

annonse

Ferstad sier at de anser aksjonen torsdag som en demonstrasjon.

– Det var flere passasjerer om bord. De fikk pålegg av politiet om å gå i land, og noen få etterkom dette. Elleve passasjerer som nektet, ble brakt i land av politiet. De vil bli anmeldt, sier Ferstad.

 Tirsdag denne uken ble politiet også tilkalt i forbindelse med en aksjon av demonstratner på Haramsøya.

annonse

I forrige måned innførte politiet oppholdsforbud på Haramsøya, som i utgangspunktet til 24. september.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon