Deichman-bygningen. Arkivbilde. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Møller Eiendom vant budrunden om Deichman-bygningen i Oslo.

Etter en heseblesende budrunde hvor elleve interessenter har kjempet om Deichman-bygningen i Oslo sentrum, går Møller Eiendom seirende ut. Dette melder NTB.

Selskapet blar opp 245 millioner kroner for å sikre seg det monumentale bygget – hele 186 millioner over takst. Salget må imidlertid godkjennes av Oslo bystyre.

annonse

Deichman-bygningen ligger langs Akersgata, og har Regjeringskvartalet, Trefoldighetskirken og VG-bygget som nærmeste naboer. Frem til årsskiftet 2019 rommet bygningen Deichmanske Bibliotek, hvorav navnet.

Les også: Massive bud for gamle Deichmanske bibliotek i Oslo

Møller Eiendom skildrer et fremtidig flerbruksbygg med kontorer, forsamlingsrom og utstillingssal, foruten serveringstilbud for høy og lav.

annonse

– Vi har strukket oss langt for å få tak i denne eiendommen, men tror at den på lang sikt vil bli en verdifull del av vår eiendomsportefølje rundt det nye regjeringskvartalet, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Bak Møller Eiendom står familiene Møller og Schage/Førde, som figurerer på Kapitals liste over Norges 400 rikeste. Familiene drev tidligere med bilimport, og har deretter reinvestert deler av formuen i fast eiendom.

BI-student med Tripadvisor for boligutleie – men utleiere er negative

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon