Gjengkriminaliteten skal bekjempes, krever Ulf Kristersson. Foto: NTB/REUTERS
annonse
annonse

Moderaterna i Sverige ønsker innstramninger i innvandringspolitikken for å redusere kriminaliteten i landet.

Denne uken presenterte partileder for Moderaterna, Ulf Kristersson nye reformer for å hindre økningen i kriminalitet og utviklingen av parallellsamfunn.

Les også: Lysbakken: Asylmotstanden er følelsesstyrt

annonse

Det er de siste 5-6 årene det har blitt et veldig stort problem, og jeg sier dette for å understreke at det vi ser i Sverige, ser vi ikke i andre land på samme måte. Sverige skiller seg ut, sier Kristersson ifølge Nettavisen.

Partiet mener Sverige er i en kritisk fase, og at det derfor er nødvendig å gjøre endringer for å møte dagens situasjon som preges av kriminalitet og integreringsproblemer.

Dette kommer fra et parti som under migrantkrisen i 2015 var tilhengere av masse-immigrasjon. Men som gjør en helomvending fem år senere og presenterer hele ti nye forslag som skal gi kraftige innstramninger i innvandringspolitikken.

annonse

Les også: Frp-ordfører sier ja til å ta imot 29 flyktninger fra Moria-leiren

Kan utvises uten dom

Forslaget som er mest kontroversielt er at kriminelle gjengmedlemmer skal kunne utvises hvis de utgjør en «kvalifisert trussel» mot Sverige, selv om de ikke er dømt for en forbrytelse.

– Det vil øke risikoen for at mennesker som ikke er svenske statsborgere blir kastet ut av landet når de begår forbrytelser eller i er kriminelle miljøer, sier Kristersson.

Andre forslag innebærer å doble straffen for forbrytelser utført der kriminalitet er utbredt, gjøre gjengmedlemskap en kriminell handling, og gjøre det enklere å gjøre beslag av eiendom antatt å komme fra kriminell virksomhet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon