Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil skrote dagens ordning med tilleggspensjon til enker og etterlatte. Foto: Lise Åserud / NTB
annonse
annonse

Dagens ordning med tilleggspensjon til etterlatte bør fjernes, mener Regjeringen. 

Pensjonistforbundet reagerer på dette og mener at kvinner blir taperne. Regjeringen tar sikte på å gjennomføre endringen fra 2023 som en del av pensjonsreformen, skriver Dagbladet.

– Etterlatteytelsene er fra en annen tid da Norge så veldig annerledes ut, og de fleste kvinner ikke var i jobb, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til avisa.

annonse

Isaksen begrunner forslaget med at enkepensjoner er mer enn halvert siden 1970-tallet til 17.000 mottakere i dag. Han sier at det også vil bli  rimelige overgangsordninger.

Generalsekretær i Pensjonistforbundet, Harald Olimb Norman, er imidlertid ikke enig i dette forslaget.

– Det er lett å sitte i regjeringskontorene og lage teorier om at kvinner skal ha full jobb og samme lønn som menn. Men i praksis er det ikke slik. Vi vet at mange kvinner jobber deltid – mange også ufrivillig – og at kvinners lønn ligger prosentvis lavere enn menns lønn, påpeker han.

annonse

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon