Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

Minimumsnivået for flytilbudet i Norge forlenges ut året, med en avtale til nærmere 190 millioner kroner.

Samferdselsdepartementet har gått inn for å videreføre avtalene med Widerøe, SAS og Norwegian, som først ble inngått 25. mars.

– Det har helt siden mars vært viktig for regjeringen å sikre et godt flytilbud over hele landet. Det er lange avstander i Norge, og for mange er fly som kollektiv å regne. Gjennom at vi nå forlenger kjøpet av minimumstilbudet, sikrer vi at folk kommer seg til sykehus og jobb der hvor fly er eneste mulighet, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

annonse

Les også: Solberg varsler coronainnstramminger – men skjermer helsevesen, barn, unge og arbeidsplasser

Målet er at at rutene skal kunne drives på kommersielt grunnlag igjen. Fem ruter kuttes fra flyrutekjøpet, deriblant Tromsø-Oslo, Bodø-Oslo, Harstad/Narvik-Oslo, Ålesund-Oslo og Kristiansand-Oslo.

Tilbudet styrkes i Vesterålen, og de daglige avgangene økes fra to til tre mellom Stokmarknes og Bodø. Dette av hensyn til pasientreisebehovet mellom Vesterålen og sykehusene i Bodø og Tromsø.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon