En Reuters-journalist nektet å ta av seg munnbindet selv om han hadde avstand til alle rundt seg. Foto: MANDEL NGAN / AFP REUTERS/Sarah Silbiger
annonse
annonse

Reuters-journalist Jeff Mason var redd han ville få koronavirus om han tok av seg ansiktsmasken på pressekonferanse.

President Donald Trump ble irritert på Mason under en pressekonferanse tidligere i september da han ikke kunne høre Masons, da sistnevntes stilte spørsmål med ansiktsmaske på.

– Du må ta av deg masken. Hvis du ikke tar den av vil jeg ikke kunne høre deg. Hvor mange meter borte er du?, sa Trump til journalisten.

annonse

– Jeg kan snakke høyere, svarte Mason, som holdt flere meters avstand til Trump.

– Vel, hvis du tar av deg masken så kan jeg høre deg bedre. Tar du den av blir det enklere å høre hva du sier, sa Trump.

Seansen vakte reaksjoner blant mange på sosiale medier som synes det var latterlig av journalisten å ikke ta av seg masken, da han holdt avstand både til de rundt seg og til president Trump.

annonse

Les også: WHO-lege: – Munnbind beskytter deg ikke mot koronaviruset

Mason nektet likevel å ta av seg munnbindet, og sa han kunne snakke høyere.

Maskepolitiet

Tidligere har journalister under Trumps pressekonferanser blitt avslørt i å ta av seg masken i det de har trodd at kameraene var slått av.

CNN-journalist Kaitlan Collins er en av de som har refset Trump for å ikke bære munnbind, men ble selv avslørt da hun fjernet sitt eget munnbind etter en pressekonferanse.

– Bare en påminning at CNN er en vits. Maske-politiets CNN-reporter Katling Collins ble tatt i å fjerne masken på pressekonferansen, så snart hun trodde kameraene var slått av, skrev Eric Trump på twitter og viste video av hendelsen.

annonse

MSNBC avslørt

Det vekket også mange reaksjoner da en MSNBC-journalist rapporterte fra et sted i USA hvor folk ikke bar ansiktsmaske. Journalisten brukte selv ansiktsmaske, og prøvde å gjøre skam på de som ikke brukte munnbind eller «holdt avstand» til andre folk.

En forbipasserende tok imidlertid frem sin egen telefon og begynner å filme TV-journalisten og hans kameramann. Journalisten pekte deretter på den forbipasserende, og ba kameramannen filmen mannen som ikke brukte maske.

– Du kan se her. Ingen bruker ansiktmaske, sa TV-reporteren og prøvde å latterliggjøre mannen.

Den forbipasserende filmet imidlertid kameramannen, og fortalte MSNBC-journalisten at hans egen kameramannen ikke bar munnbind. MSNBC-journalisten ble helt satt ut, og visste ikke hva han skulle si. 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon