Frps Jon Georg Dale. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

I dag melder regjeringen at de vil starte opp fangst og lagring fra  ved Norcems sementfabrikk i Brevik, og deretter ved Fortums anlegg i Oslo hvis det får EU-støtte.

Prosjektet, som har fått navnet «Langskip», skal totalt koste hele 25 milliarder kroner. Det inkluderer 17,1 milliarder for to fangstanlegg og lagringsanlegg og driftskostnader for ti års drift på 8 milliarder kroner.

Frps energipolitiske talsperson Jon Georg Dale er avventende og viser til at denne typen prosjekter har stor risiko ved seg.

annonse

– Frps stortingsgruppe vil nå gå grundig inn i beslutningsgrunnlaget for å sikre oss at vi ikke sløser med skattebetalernes penger, sier han til NTB.

NTB skriver at både Arbeiderpartiet og SV mener regjeringen burde gått for full pakke, også Fortum-anlegget i Oslo.

Les også: CO2-rensing – bokstavelig talt en dråpe i havet

annonse

– Skuffende at regjeringen ikke går videre med fullskala karbonfangst ved avfallsanlegget på Klemetsrud på egen kjøl, men ber anlegget finne «egen finansiering» først, skriver Aps energi- og miljøpolitiske talsperson Espen Barth Eide på Twitter.

– Vi må satse for fullt på å fange CO2 og lagre den, ikke halvhjertet slik regjeringen nå gjør. SV kommer derfor til å foreslå at begge CO2-fangstanleggene bygges, sier SVs energi- og miljøpolitiske talsperson Lars Haltbrekken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon