Illustrasjonsbilde. Foto: Alexas_Fotos/Pixabay
annonse
annonse

Holistisk forbund foreslår å kutte støtte til trossamfunn som truer med helvete.

I et høringssvar til ny trossamfunnslov ønsker livssynssamfunnet Holistisk forbund at trossamfunn som truer med helvete og fortapelse skal kunne miste sin statsstøtte. De begrunner dette med at det å true barn med fortapelse er en form for psykisk vold.

– Hvis vi formidler til barn at Gud kanskje ikke er glad i dem uansett, så skaper det angst. Barn skal få slippe den angsten, sier Jostein Odland, styremedlem i Holistisk forbund.

annonse

Holistisk forbund er nært knyttet til alternativbevegelsen, og mange av medlemmene har en tilknytning til alternativ åndelighet og terapi, skriver Vårt Land.

Biskop i Bjørgvin, Halvor Nordhaug, mener forslaget er totalt useriøst.

– Det er ikke i evangeliets ånd å skremme med helvete eller fortapelse, og overfor barn er ikke dette en aktuell tematikk. Det blir å innføre statlige rammeverk for hva det er legitimt å tro på. Og hvordan ser man for seg at det skal gjennomføres i praksis? Vi kan ikke retusjere bort de stedene i Det nye testamentet som snakker om at det kommer en dom, og at den kan ha to utganger, sier Nordhaug.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon