Daglig leder Shabana Rehman Gaarder i Født Fri. Foto: Tore Meek / NTB
Daglig leder Shabana Rehman Gaarder i Født Fri. Foto: Tore Meek / NTB
annonse
annonse

Shabana Rehman mener at den omtalte rapporten er en «drittpakke».

Organisasjonen Født Fri har ikke brukt den offentlige støtten de har fått på riktig måte. Dette fremgår av en rapport fra Ernst og Young, bestilt av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi). På bakgrunn av dette stoppes nå statsstøtten til organisasjonen.

Det fremkommer i rapporten at undersøkelsen har avdekket mangler ved stiftelsens økonomistyring, og at midlene delvis ikke er brukt i henhold til retningslinjene. Det kan bety at organisasjonens midler har finansiert tiltak det ikke har blitt rapportert om.

annonse

Les også: Født Fri mister statsstøtten

– Høyst utilfredsstillende

I rapporten pekes det på utgifter til spabesøk, en tur til London av privat karakter, samt lønnsutbetalinger til familiemedlemmer av Rehman, og anskaffelser fra leverandører i som er nært tilknyttet henne.

annonse

– Det er en svært uventet konklusjon som IMDi trekker på bakgrunn av det som fremkommer i selve rapporten. Vi opplever at hele prosessen med granskingen har vært høyst utilfredsstillende, delvis på grunn av det hastverk som arbeidet er preget av, sier Født Fris advokat, Harald F. Strandenæs, til VG.

«Drittpakke»

Om spabesøket sier Shabana Rehman følgende per SMS til NRK:

– Dette hadde ingenting med spa å gjøre. Vi leide møterom for å jobbe med manus til Stovnerrevyen, manuskriptene er datert, og redegjørelser levert. Vinklingen på dette er bevisst dreid mot å få faglig seriøst arbeid til å fremstå som ekstravagant luksus. Resten av EYs (Ernst og Young, red.anm.) drittpakke er preget av akkurat det samme.

I rapporten anbefaler Ernst og Young at Imdi vurderer å politianmelde forholdene, for å få en vurdering av hvorvidt det har vært brudd på straffeloven eller annen lovgivning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon