Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / SCANPIX
annonse
annonse

To afghanske unge menn skal nylig ha overfalt en lokalpolitiker på et lite sted midt i Sverige.

Nylig ble lokalpolitiker Marianne Nordin, som er med i det sosialkonservative partiet Sverigedemokraterna, utsatt for grov mishandling i Fagersta i Sverige. Motivet bygget på Nordins partitilhørighet. Dette rapporterer Samhällsnytt.

Nordin var ut og spaserte i nærheten av Fagersta sentrum, da to ungdommer på moped kjørte opp ved siden av henne, og gikk til angrep. Den ene av de to sparket Nordin hardt i magen, slik at hun falt sammen på bakken.

annonse

Les også: – Sverige holder på å bli et av Europas farligste land

«Jævla SD-hore»

Hun forklarer at dette gjorde fryktelig vondt, og at hun en uke senere fortsatt har smerter. Hun ble også påført skader på den ene armen.

annonse

– Gutten som satt bakpå (mopeden, red.anm.) sa: «Jævla SD-hore, du skal dø», forteller Marianne Nordin.

Kvinnen gjenkjente gjerningsmennene, ettersom hun jobber som svensklærer for nyankomne. Hun har identifisert dem som to unge menn fra Afghanistan.

– Det har jeg meddelt politiet, som tar dette på stort alvor, sier hun.

Utflytter fra Stockholm

Nordin flyttet til Fagersta, et lite tettsted midt i Sverige, fra Stockholm, i håp om en tryggere tilværelse. Etter overfallet har hun imidlertid forstått at de problemene som råder i Sveriges større byer også har manifestert seg på mindre tettsteder.

– Man må kunne gå ut på tur uten å risikere å bli overfalt, mener hun. 

Lokalpolitikeren tror at det var hettegenseren hun hadde på seg, med Sverigedemokraternas logo i trykk, som var utslagsgivende for at hun ble angrepet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon