Sveriges statsminister Stefan Löfven. Foto: Janerik Henriksson / TT / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Personer med koblinger til organisert kriminalitet har infiltrert den svenske arbeidsformidlingen, for å kunne utnytte systemet.

De kriminelle utnytter arbeidsformidlingen på flere måter, blant annet feilaktige utbetalinger og lønnstilskudd til bedrifter som ansetter personer med nedsatt arbeidsførhet. Det opplyser avdelingssjef i Arbetsförmedlingen Eva-Lena Edberg til Sveriges Radio.

Les også: Ny rapport fra den svenske Försvarshögskolan: Klansamfunn truer Sverige som stat

annonse

De har allerede identifisert flere ansatte som har fungert som medhjelpere til organisert kriminalitet. Personene har blitt ansatt på helt vanlig måte.

– Dette er personer som bevisst søker seg stillinger i offentlig sektor, for å lære seg systemet og operere fra innsiden, sier Edberg.

Les også: Svensk politisjef: – 40 slektsbaserte kriminelle nettverk i Sverige

annonse

Den svenske arbeidsformidlingen vil ikke oppgi hvor omfattende problemet er, og hvor mange ansatte det dreier seg om. Men de opplyser at organisert kriminalitet, har blitt mer organisert og avansert.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon