President Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Mandag konstaterte USA at landet vil innføre nye sanksjoner mot iranske og venezuelanske embetsmenn og politikere, i henhold til et FN-mandat.

President Donald Trump mener at USA håndhever et våpenembargo fra FN, som er blitt brutt av Iran. Dette embargoet kom i 2015, da en FN-resolusjon godkjente atomavtalen president Barack Obama undertegnet med landet.

Trump mener USA fortsatt er en deltaker i avtalen ettersom landet står oppført i FN-resolusjonen, og mener dermed at sanksjonene er FN-sanksjoner.

annonse

Les også: Trump med humørfylt stikk til media: – Jeg håper dere hadde en fantastisk helg på landsmøtet deres

Sanksjonene er avslått av de fleste land i FNs sikkerhetsråd, deriblant USAs europeiske allierte. Den amerikanske presidenten sier likevel at han forventer at europeiske land støtter opp om sanksjonene, som er blitt innført mot 27 personer og enheter.

De 27 personene er for det meste ansatte i Irans forsvarsdepartement og atomenergiorganisasjon. I tillegg er sanksjonene mot Venezuelas president Nicolás Maduros regime i Venezuela forsterket, da det blir henvist til at han har foretatt våpentransaksjoner med Iran.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon