Generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen, her i organisasjonens hovedkontor i Oslo. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Jan Egeland er generalsekretær i Flyktninghjelpen og en ivrig pådriver for at Norge skal ta imot flere asylsøkere. Også flere unge, afghanske menn.

Dette sier han i et intervju med Morgenbladet.

Egeland mener Norge er sene og nøler. Vi er ikke lenger best i klassen, slik Flyktninghjelpen vil.

annonse

– Vi har gått fra å være blant dem som skulle være pådriver og trekke andre oppover, til å bli med i kappløpet mot bunnen, sier han.

Egeland vil ikke bare at Norge skal ta inn mennesker fra Moria-leiren. Det finnes trengende mennesker mange steder, og de har gode sjanser til å få opphold i Norge hvis de søker, mener han, og nevner migranter fra land som Somalia, Afghanistan, Syria, Irak, og de palestinske områdene.

Da spør Morgenbladet:

annonse

– Syrerne vil alle hjelpe, men unge, afghanske menn … Er du enig i at de fleste av dem ikke har et reelt beskyttelsesbehov?

– Nei, det er jeg uenig i, svarer Egeland.

– Det er interessant at en økende andel av afghanere som kommer til Norge, får asyl. Forholdene har blitt verre veldig mange steder i Afghanistan de seneste årene.

Les også: FN og Jan Egeland fører Vesten mot avgrunnen – og ber folket holde kjeft

Det er Europa som ga verden Flyktningkonvensjonen, sier han og hevder det skjedde «fordi vi syntes synd på oss selv etter andre verdenskrig». Men nå er vi i ferd med å «gravlegge et stort fremskritt for sivilisasjonen, det kan vi ikke akseptere.»

– Alminnelige, anstendige borgere

annonse

Egeland mener at «rikspolitikerne i de fire største partiene er ute av synk med folket. Alminnelige, anstendige norske borgere synes at dette fredelige, velstående landet bør gi flere mennesker på desperat flukt beskyttelse.»

Partilederne lytter til feil mennesker, hevder han. Blant annet med «ekstremistene i kommentarfeltene».

– Partilederne i de fire store partiene tror veldig mange er enige med ekstremistene i kommentarfeltene, men vi har opinionsmålinger som viser at folk flest, og spesielt unge, vil hjelpe mer. Både ute og hjemme.

Egeland: Asylsøkere driver helsevesenet rundt

Han er også uenig i at flyktningene og migrantene som kommer er en byrde.

– Det går bedre her [med integreringen, red.anm], og asylsøkere og flyktninger er i dag blant dem som gjør at helsevesenet og min gamle mors sykehjem går rundt, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon