Abid Raja vil ikke svare om Født Fri. Foto: NTB Scanpix
Abid Raja. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) understreker overfor NTB at det ikke er hans departement, men Kunnskapsdepartementet som følger opp granskingen av Født fri.

Stiftelsen fikk vedtatt støtte første gang i 2017, blant annet med sterk støtte fra Raja. Men nå nekter han å svare om de alvorlige forholdene som er avdekket.

 I en kronikk i VG 20. november 2017 skrev  Født Fris Shabana Rehman, som nå er i hardt vær, om hvordan hun ble invitert til Stortinget av Raja.

annonse

«For et par uker siden ble forfatter Amal Aden, filmskaper Iram Haq og undertegnede invitert til Stortinget av Venstre-politikerne Abid Raja og Trine Skei Grande. Venstre utfordret oss til å danne en stiftelse, som kunne samle kampen mot negativ sosial kontroll og skamvolden. De stoppet ikke der, de gikk også langt i å love oss økonomisk støtte i dette arbeidet. Hvorfor politikere kommer på banen først nå kan helt sikkert analyseres på mange måter. Men hva betydde det for oss?»

Noen måneder senere, i oktober 2018 ved fremleggelsen av statsbudsjettet, rapporterte Nettavisen:

«Ny av året på tilskuddslisten til statsbudsjettet er stiftelsen Født Fri. Fra å gå fra null støtte i fjor, har de i år fått fem millioner norske kroner.»

annonse

I en pressemelding skrev Abid Raja:

– Jeg og Venstre heier på født fri. Vi trenger barn, unge og voksne til å være helt frie – og frie fra mentalt fengslende lenker, og jeg har stor tro på at født fri vil bidra til å knuse de usynlige mentale lenkene.

– Det er viktig å ikke bare støtte dem politisk og moralsk, men også med penger, sa Raja den gang ifølge NTB.

Artikkelen fortsetter. 

Abid Raja og Venstre kastet penger etter Født Fri, nå må de også ta ansvar for skandalen

Taus

annonse

Men mandag kveld varslet derimot Kunnskapsdepartementet at de stanser støtten til stiftelsen etter en granskning av Ernst and Young gjennomført på oppdrag for Imdi.

– Det er Kunnskapsdepartementet og Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) som også følger opp prosessen videre nå. Øvrige spørsmål må derfor rettes dit, skriver han i en epost til NTB tirsdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon