Björn Ulvaeus. Foto: REUTERS/Ilze Filks/
annonse
annonse

Björn Ulvaeus er den ene av ABBAs to berømte komponister. Nå går han kraftig ut mot håndteringen av gjengkriminaliteten i Sverige.

I en kronikk tar Björn Ulvaeus et knusende oppgjør med Sveriges kriminalpolitikk, skriver Nettavisen.

– Når kriminelle gjenger raserer tilliten til våre viktigste institusjoner, er det på tide å se nærmere på spørsmål som angår personvernet. Målet må i første omgang være å gjøre livet for den kriminelle svært tungt å leve, skriver Ulvaeus.

annonse

Resett skrev nylig om hvordan organisert kriminalitet har infiltrert den svenske arbeidsformidlingen, for å kunne utnytte systemet.

– Alle solidariske innbyggere og skattebetalere må kjenne ydmykelse og sorg over å se hvordan institusjoner som vi stoler på, og som nøysomt er bygget opp av dem som kom før oss, nå infiltreres og utnyttes av kriminelle, skriver Ulvaeus videre.

Les også: Innvandrerparti ber svensker forlate sitt land: – Det Sverige du vil ha tilbake er borte for godt

annonse

Den berømte artisten trekker også frem personvernet i Sverige, som han mener både er bra men også «skaper fantastiske forretningsmuligheter for organisert kriminalitet».

– «Din mor er en hore!» oppfattes av noen som en uforskammet hån og en krenking av personvernet om man er målet for hånet. Andre (som meg selv) tenker at ordene sier mye mer om den som ytrer dem, og går derfor videre uanfektet videre, til den som ytret ordene sin store frustrasjon. Det er vanskelig å forstå nå, men for bare noen år siden var sikkerhetskameraer i offentlige rom omdiskutert av personvernhensyn. Som om det var problematisk å bli i iakttatt, skriver Ulvaeus.

Musikkikonet trekker paralleller mellom kriminelle ligaer og islamister.

– Kriminelle ligaer utgjør samme trussel mot samfunnet som islamister og må også bekjempes med hjelp av registre og databaser, skriver Ulvaues.

ABBA-legenden avslutter sin kronikk med å mane til en gylden middelvei mellom et samfunn hvor det totale anarki regjerer og hvor myndighetene ikke vet noen ting om deg, til total overvåking der myndighetene vet absolutt alt om alle.

– Jeg tror det finnes en plass på den skalaen der livet for den kriminelle blir tungt å leve. Et pragmatisk sentrum i vårt politiske spekter burde kunne komme til enighet om hvor dette stedet er. Situasjonen begynner å bli uholdbar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon