Byrådsleder Raymond Johansen og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg vil ikke kutte lønningen i solidaritet med corona-rammede. Foto: NTB Scanpix
Byrådsleder Raymond Johansen og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg, vil ha forbud mot fossilbiler i deler av Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Lan Marie Berg (MDG) og det rødgrønne byrådet i Oslo setter nå i gang arbeidet som skal gjøre deler av Oslo til forbudt sone for fossilbiler.

Bymiljøetaten får 4 millioner kroner for å lage et forslag til soner i byen hvor fossilbiler forbys, skriver Dagbladet.

– Et forbud mot slike biler i deler av Oslo vil gjøre det enda mer attraktivt å velge elbil eller andre mer miljøvennlige framkomstmidler. Det vil også gi mindre støy, og legge til rette for mer byliv, sier byråd for miljø- og samferdsel i Oslo, Lan Marie Berg (MDG).

annonse

Berg vet ikke hvilke deler av hovedstaden som skal gjøres tilgjengelig kun for elbiler, hydrogenbiler eller kjøretøy med annen utslippsfri teknologi.

– Men det vil være naturlig å se på de områdene som i dag omfattes av Bilfritt byliv, sier hun.

– Målet er å få dette på plass senest innen utgangen av 2023. Klarer vi det, blir Oslo trolig den første hovedstaden i verden som får nullutslippssoner, sier Berg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon