- Resett - https://resett.no -

Carl von Linné-benken i Botanisk hage blir værende

Dedikasjonen på Carl von Linné-benken i Botanisk hage på Tøyen blir ikke fjernet.

SVs forslag om å fjerne dedikasjonen får ikke gehør hos ledelsen ved Universitetet i Oslo. Benken blir værende, slår ledelsen ved Naturhistorisk museum fast, melder Khrono [1].

Ledelsen ved Naturhistorisk museum har diskutert saken og tatt en beslutning som går på tvers av hva bydelspolitikerne i Gamle Oslo vedtok. [2]

annonse

– Vi har en benk. Den står der og vi ser ikke at det er aktuelt å fjerne den som respons på det som kom fra bydelsutvalget, sier fungerende museumsdirektør Jan Lifjeld.

Han får støtte fra rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, som imidlertid åpner for at plaketten kan endres.

Museumsdirektør Lifjeld er ikke helt avvisende.

annonse

– Vi kan sikkert se på plaketten, for hvis man kommer hit uten å lese den er det kanskje vanskelig å skjønne sammenhengen mellom benken og hagen. Ved å lese den, bør man kunne forstå hvilken kontekst benken står i – og den er tilegnet ham for hans bidrag til vitenskap og botanikk.

Det var lokalpolitiker Hasti Hamidi som først fremmet forslaget som ble vedtatt med fire stemmer fra MDG, tre fra Ap, to fra SV og to fra Rødt. Høyre, Venstre og Frps til sammen fire representanter stemte mot.

– Metoden hans skapte et hierarki med hvite øverst og svarte nederst. Konsekvensene har for eksempel vært legitimering av slavehandel og kolonialisering, sa hun til Universitas [3] i forrige uke.

Carl von Linné (1707–1778) var en svensk lege, zoolog og botaniker mest kjent for å ha arbeidet med systematikk i biologien, og for å ha innført systemet med latinske navn på arter.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474